2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Amerikai kémgépet észleltek a szíriai orosz támaszpontok elleni dróntámadások idején

Egy amerikai Posedion felderítő repülőgépet észleltek a szíriai Tartusz és Hmejmím között, amikor dróntámadás érte a két orosz katonai létesítményt  még január 6-án – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Moszkva szerint “különös véletlen”, hogy pont akkor tűnik fel egy amerikai kémrepülőgép a térségben, amikor a terroristák összehangolt dróntámadást hajtottak végre a Tartuszban található orosz haditengerészeti kikötő és a Hmejmímben található légitámaszpont ellen.

A minisztérium tájékoztatása szerint az amerikai kémrepülő 4 órát keringet a Földközi-tenger térségében, amikor a terroristák a szíriai polgárháborúban először, drónokkal támadták meg az orosz katonai támaszpontokat.

A robbanóanyagokkal felszerelt drónokat fejlett nyugati országból származó GPS technológiával irányították.

Az orosz védelmi minisztérium felvétele

Az orosz hadsereg a támadásokat sikeresen visszaverte. Tíz pilóta nélküli légi jármű a légibázist, három másik gép pedig a Tartusz városában lévő orosz tengeri kikötőt és logisztikai bázist próbálta megtámadni. A védelmi tárca tájékoztatása szerint sem sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett a támadás során.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó