2024, február 27.
10 C
Budapest
-4.5 C
Moszkva

Amerikai HIMARS-rendszerek lőszerraktárát semmisítették meg Odessza közelében

Az orosz haditengerészet Kalibr cirkálórakétákkal megsemmisített egy raktárat, amelyben amerikai HIMARS-rendszerek rakétái voltak elhelyezve Odessza térségében – közölte a védelmi minisztérium.

“Nagy pontosságú, tengeri telepítésű, nagy hatótávolságú Kalibr rakéták az Odesszai területen fekvő Maiors’ke (Majorske) falu közelében megsemmisítettek egy lőszerraktárt, amelyben amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerek és nyugati gyártmányú légvédelmi rendszerek rakétái voltak” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül a légierő taktikai egységeinek csapása a Zaporizzsjai területhez tartozó Hulyaipole közelében megsemmisítette a 102. területvédelmi brigád üzemanyagraktárát. Több mint 100 tonna katonai felszereléshez szükséges dízelüzemanyagot tároltak ott.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes egészében felszabadította a Luganszki Népköztársaság területét és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovakhát, Mariupolt és Szvjatohorszk területét, valamint a teljes Herszon régiót, Zaporizzsja azovai területeit és a Harkovi terület egy részét.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Újabb település bevételéről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette a donbasszi Lasztocskine falu felszabadítását. A település Avgyejevkától nyugatra található, amely az ukrán hadsereg egyik jelentős korábbi erődítménye volt,...

Zelenszkij: Putyin 2019-ben a Donbasszban zajló harcok beszüntetését kérte tőlem

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy Vlagyimir Putyin sürgette őt a donbasszi ellenségeskedések 2019-es beszüntetésére. Hozzátette, hogy akkoriban erős aggályai voltak, hogy a diplomácia...

Trudeau elszólta magát: Oroszországnak meg kell nyernie ezt a háborút

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hétfőn sürgette a NATO-országokat, hogy növeljék katonai kiadásaikat, és küldjenek több fegyvert és lőszert Ukrajnába, de úgy tűnt, hogy egy...
spot_img

Videó