2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

Folytatódik Zeleneszkij tisztogatása? Holtan találták otthonában az ukrán regionális biztonsági főnököt

Holtan találták otthonában szombat este az ukrán biztonsági szolgálat, az SZBU Kirovográdi területének vezetőjét, a helyi médiának nyilatkozó források szerint valószínűleg öngyilkosság történt.

Olekszandr Nakonecsnij holttestére felesége talált rá a közép-ukrajnai Kirovográdi terület központi városában, Kropivnickijben lévő lakásukban.

Az SZBU megerősítette a biztonsági főnök halálát, és közölte, hogy az esetet kivizsgálják.

Az Obozrevatel ukrán honlap azt állította, hogy Nakonecsnij “a testet ért lőtt sebben” halt meg.

Az előzetes adatok szerint “öngyilkosságot követett el” azzal a lőfegyverrel, amelyet korábban kiváló szolgálataiért kapott – közölte egy forrás a hírportállal.

Nakonechny alezredes 2021 januárjától vezette az SZBU regionális osztályát.

Mielőtt Krapivnickijben kapta meg posztját, több mint egy évtizedet dolgozott a kémelhárítás és a korrupcióellenes műveletek területén az ügynökség kijevi központjában.

Nakonecsnij halála az ukrán bűnüldöző és biztonsági szerveknél július közepén indított tisztogatás közepette történt, amelyet Volodimir Zelenszkij elnök indított el.

Alig több mint egy hónappal ezelőtt elbocsátotta Irina Venediktova főügyészt és Ivan Bakanovot, az SZBU vezetőjét, mivel azt állította, hogy a két ügynökségben “burjánzott” az árulás az Oroszországgal fennálló konfliktus idején. Zelenszkij szerint több száz büntetőeljárás indult a két szerv alkalmazottai ellen.

Az elmúlt hónapban számos regionális SZBU-vezetőt is eltávolítottak. A legutóbbi nagy visszhangot kiváltó elbocsátásokra hétfőn került sor, amikor Kijev város, valamint Kijev, Ternopol és Lviv régiók osztályvezetőit váltották le.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...