2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Amerikai és brit katonák gyakorlatoznak az orosz határ mellett

Megkezdődött a kéthetes Noble Partner 2016 nevű összevont hadgyakorlat az Oroszországgal szomszédos Grúziában. Az amerikai, angol és grúz hadseregből több mint ezer katona vesz részt a gyakorlaton.

Az Egyesült Államokból 650, míg Nagy-Britanniából 150 katona érkezett érkezett Grúziába, hogy részt vegyenek a hadgyakorlaton. Az amerikaiak hoztak magukkal nyolc Bradley gyalogsági harcjárművet és nyolc M1A2 Abrams tankot is. A gyakorlaton a grúz hadsereg szovjet gyártmányú T-72-es tankokkal és BMP-2-es gyalogsági harcjárművekkel vesz részt.

Az összevont hadgyakorlatot azon a Tbiliszi közelében fekvő Vaziani támaszponton tartják, ahol 2001 előtt még az orosz hadsereg állomásozott.

Moszkva szerint ismét egy NATO provokációt láthatunk

Az orosz külügyminisztérium nyilatkozatában provokációnak minősítette a hadgyakorlatot, amelynek az a célja, hogy destabilizálja a katonai-politikai helyzetet a kaukázusi térségben.

Grúzia régóta nem titkolja csatlakozási szándékát a NATO-hoz.

Közben élesítik a NATO rakétákat Romániában

A romániai létesítményeket a tervek szerint ma helyezik üzembe, csaknem egy évtizeddel azt követően, hogy Washington – Moszkva figyelmeztetése dacára – felajánlotta európai NATO-szövetségeseinek, hogy megvédi őket az iráni rakétafegyverektől. Oroszország szerint a Nyugat ezzel a közép-európai békét fenyegeti.

Az orosz diplomáciai tárca a pajzs Romániába telepítését hibának minősítette, és rámutatott, hogy a lépés közvetlen fenyegetést jelent Oroszország biztonságára. Erről bővebben itt olvashat!

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...