2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Kórházat lőttek az ukránok a Donbasszban, legkevesebb 14-en meghaltak

Az ukrán fegyveres erők amerikai gyártmányú HIMARS rakétavetőkkel szándékosan támadták a Luganszki Népköztársaságban lévő Novoaidarban lévő kórházat, ennek következtében 14 ember meghalt és további 24 megsebesült – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

“Január 28-án reggel 7 óra 30 perc körül az ukrán fegyveres erők szándékos csapást mértek egy amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvető rendszer rakétáival a Luganszki Népköztársaság Novoaidar városi településén lévő járási kórház épületére” – közölte a minisztérium.

“A nagy robbanóerejű repeszrobbanófejjel ellátott rakéták becsapódása következtében 14-en meghaltak, 24 beteg és a kórház egészségügyi dolgozói pedig megsebesültek” – közölte a védelmi minisztérium.

Az orosz védelmi minisztérium rámutatott, hogy a Novoaidar kórházban hónapok óta polgári és katonai egészségügyi szakemberek látták el a helyi civileket és katonákat.

A novoaidari járási kórházra mért ukrán rakétacsapás valamennyi sebesültje orvosi ellátásban részesül – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Minden sérültet szakszerű orvosi ellátásban részesítenek” – áll a közleményben. “A szándékos rakétacsapás, amelyet a nyilvánvalóan ismert, működő polgári egészségügyi létesítményre mértek, kétségtelenül a kijevi rezsim förtelmes háborús bűntette”.

A minisztérium biztosított arról, hogy mindenkit, aki részt vett e bűncselekmény megtervezésében és végrehajtásában, megtalálnak és bíróság elé állítanak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó