2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

63 ezer tonna orosz gabonát szállító teherhajó érkezett az egyiptomi Szafaga kikötőjébe

A PAREA szárazáruszállító hajó több mint 60 ezer tonna gabonát szállított szombaton az egyiptomi Szafaga kikötőjébe – jelentette az Alyaum as-Sabia hírportál.

Az online forrás szerint a máltai zászló alatt közlekedő PAREA hajó 63 ezer tonna búzát hozott Oroszországból Egyiptomba.

A Szafagába szállított orosz gabona a jelentések szerint az egyiptomi ellátási és belkereskedelmi minisztérium fennhatósága alá tartozik.

Egyiptom a világ legnagyobb búzaimportőre, évente mintegy 11-13 millió tonnát vásárol külföldről. Oroszország és Ukrajna a legnagyobb gabonaexportőrök az arab országba. Az ukrajnai válság, valamint az Európai Unió és az Egyesült Államok nagyszabású oroszellenes szankciói töréseket vontak maguk után a kulcsfontosságú gabonaellátási láncokban, így Kairó kénytelen volt diverzifikálni azokat.

Tavaly ősszel Ibrahim Ashmawy első ellátási és belkereskedelmi miniszterhelyettes azt mondta, hogy Egyiptomnak elegendő árukészlete van mind a miniszter kereskedelmi létesítményeiben, mind a nagykereskedelmi vállalatoknál. Hozzátette, hogy a minisztérium létrehozott egy osztályt, amely tartományi szinten ellenőrzi az árukészleteket, beleértve a gabonát is, annak érdekében, hogy biztosítsa azok folyamatos rendelkezésre állását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó