2022, augusztus 9.
28.9 C
Budapest
21.1 C
Moszkva
Array

A Szpartak Moszkvával csaphat össze februárban a hokiválogatott

A jövő februárban sorra kerülő budapesti olimpiai selejtezőtorna előtt az orosz profiligában (KHL) szereplő Szpartak Moszkvával játszhat felkészülési mérkőzést a magyar jégkorong-válogatott a Papp László Sportarénában. A barátságos találkozó előkészületeiről tartott keddi sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy jelenleg a pénzügyi feltételekről folynak még a tárgyalások, de jó esély van arra, hogy október elején-közepén hivatalossá váljon az orosz együttes magyarországi fellépése.

Az összecsapásra a tervek szerint február 9-én kerülne sor, a 2018-as pjongcsangi ötkarikás esemény selejtezőtornáját – amelyen a lengyel, a holland, s egy előselejtezőből felkerült csapat lesz a válogatott ellenfele – február 11. és 14. között rendezik meg, szintén a Papp László Sportarénában. Georgij Kobjljanszkij, a KHL alelnöke azt mondta, a moszkvai együttes várhatóan a legerősebb összeállításában utazik Budapestre, s azért ők jönnek, mert a Szpartak egy Magyarországon és világszerte ismert márkanév, amely iránt nagy számú közönség érdeklődik.

Hozzátette, a Szpartak a tavalyi szezont pénzügyi okok miatt kénytelen volt kihagyni a KHL-ben, mostanra azonban újjászervezték, s bár nem kezdte jól az idényt – a 24. helyen áll a 28 csapatos bajnokságban -, az alelnök biztos abban, hogy az évad végén a legjobb 12 együttes között lesz. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára azt mondta, a Szpartak elleni mérkőzés nagyon jó erőfelmérő lesz a válogatottnak a selejtezőtorna előtt, valamint köszönetet mondott a Papp László Sportarénának az eddigi közreműködésért és a helyszín biztosításáért.

Lak Tibor, a sportarénát üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta, bíznak abban, hogy a pénzügyi feltételekkel kapcsolatban mielőbb megállapodás születik, s sor kerül a mérkőzésre, amelynek köszönhetően a sport visszatér a létesítménybe.

A Szpartak Moszkva négyszer, 1962-ben, 1967-ben, 1969-ben és 1976-ban nyert bajnoki címet még a Szovjetunió ideje alatt, vezetőedzője most a játékosként a tengerentúli NHL-ben egy évtizedet légióskodó, világbajnok German Tyitov. A keretben szerepel többek között a legendás, kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Vlagyimir Krutov fia, Alekszej.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...