2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

A Shell kivonul Oroszországból, a Lukoil veszi át a töltőállomásokat

A brit Shell olajipari vállalat bezárta valamennyi oroszországi benzinkútját – jelentette a héten az RBC üzleti napilap a vállalat sajtószolgálatára hivatkozva. A Shell korábban eladta oroszországi kiskereskedelmi és kenőanyag üzletágát.

A sajtószolgálat közölte, hogy a benzinkutak üzemanyag-értékesítését teljesen felfüggesztették, az ottani üzletek és kávézók viszont tovább működnek.

Az energetikai vállalat a múlt héten közölte, hogy megállapodott 411 oroszországi benzinkútjának eladásáról az ország második legnagyobb olajtermelőjének, a Lukoilnak.

Megjegyezték, hogy a Shell Nyefty több mint 350 alkalmazottja átkerül az új tulajdonoshoz.

A Lukoillal kötött megállapodás azt követően született meg, hogy a Shell március elején bejelentette, hogy fokozatosan kivonul az összes orosz szénhidrogénkitermelésből. A Shell közölte, hogy leállítja az orosz nyersolaj vásárlását, és kilép az összes közös vállalatból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...