2024, február 24.
13.6 C
Budapest
0.8 C
Moszkva

A Mi Hazánk tiltakozásra szólítja fel a Külügyminisztériumot az ukrán hadsereg esetleges moldovai beavatkozása ellen

A Mi Hazánk felszólítja a magyar Külügyminisztériumot, hogy minden nemzetközi fórumon tiltakozzon az ukrán hadsereg esetleges moldovai beavatkozása ellen – közölte a párt elnöke és parlamenti frakcióvezetője vasárnap az MTI-vel.

Toroczkai László közleményében azt írja: ez dominó-hatást indíthatna el, és arra is felszólította a külügyi tárcát, hogy tegye egyértelművé: “Románia csak azon a napon egyesülhet Moldovával, amelyik napon Erdély újra egyesül Magyarországgal”.

A pártelnök Kirill Budanovnak, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének bejelentésére reagált, aki arról beszélt: az ukrán hadsereg kész beavatkozni Moldovában, annak érdekében, hogy a Transznisztriában (Dnyeszter Menti Köztársaság területén) állomásozó 1500 orosz békefenntartót kiűzzék az országból.

Toroczkai László közleményében azt írta: az ukrán védelmi minisztérium egyik legfontosabb vezetőjének kijelentése a háború kiterjesztéséről szól, amely rendkívül veszélyes, destabilizálhatja az egész térségünket, előszobája lehet a harmadik világháborúnak is. Egyúttal bátoríthatja a román politikai erőket, amelyek régóta készülnek a Moldovai Köztársaság és Románia egyesítésére – tette hozzá.

Magyarország számára mindez tűrhetetlen – írta a pártelnök. Hozzátette: komoly biztonsági kockázatot jelentene Románia területének, lakosságának és erejének további növekedése, ráadásul ez precedenst teremtene, és táplálná a további román területi igényeket. Emlékeztetett: a román politikusok között vannak, akik a Tiszáig szeretnék kitolni Románia határait.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Menczer Tamás: a kormány a békét választotta, a baloldal pedig a háborút

Két éve háború és béke kérdésében kellett dönteni, ami egy rendkívül súlyos döntés, de a kormány a békét választotta, a baloldal pedig a háborút...

Moszkva: Avgyejevka felszabadítása során 10 kilométerrel szorították vissza az ukrán csapatokat

Az Avgyejevka felszabadítására indított hadművelet során az orosz harcosok több mint tíz kilométerrel szorították vissza az ukrán csapatokat - jelentette Szergej Sojgu védelmi miniszternek...

Meghalt egy ukránok oldalán harcoló litván zsoldos a Donbasszban

Az ukrán fegyveres erők oldalán harcoló litván zsoldost, Tadas Tumast a Donyecki Népköztársaságban lévő Artyomovszk (Bahmut) közelében ölték meg - jelentette a 15min.lt című...
spot_img

Videó