2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

“Valójában, amit Biden elnök mondott: azt mondta, hogy a tárgyalások csak akkor lehetségesek, ha Putyin elhagyja Ukrajnát. Ezt mondta” – közölte a tisztviselő.

Peszkov hangsúlyozta, hogy a Kreml erre nem áll készen, miközben egy különleges katonai művelet van folyamatban.

Washington nem ismeri el az új területeket Oroszország részeként, ami “jelentősen megnehezíti” a közös alap keresését a kölcsönös tárgyalásokhoz – folytatta Peszkov.

A Kreml szóvivője hozzátette, hogy “céljaink elérése érdekében Putyin elnök nyitott volt, nyitott és nyitott marad a tárgyalásokra mindenkivel”.

“Természetesen érdekeink elérésének legelőnyösebb módja a békés diplomáciai eszközökkel való megvalósítás” – zárta az elnöki szóvivő.

Egy nappal korábban Biden azt mondta, hogy nem tervez semmilyen kapcsolatot Putyinnal, de nem zárkózott el a lehetőségtől, ha az orosz vezető “érdeklődést mutat” az ukrajnai konfliktus lezárása iránt.

Az amerikai elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bármilyen kapcsolatfelvétel csak azzal a feltétellel lehetséges, ha az USA konzultál a NATO-partnereivel.

Mint Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, Oroszország nem zárkózik el a kapcsolatfelvételtől, de még nem hallott jelentős elképzeléseket.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...