2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

A Ganz EEG Kft. szivattyúkat szállít a Belorusz Atomerőműnek

Megkezdte a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft., a Roszatom orosz atomenergetikai konszern magyarországi leányvállalata az épülő Belorusz Atomerőműbe gyártott tíz nagy teljesítményű hűtővíz-szivattyú szállítását – közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a berendezéseket 2015 júniusában kezdték gyártani, az elkészült tíz – négy BPC 1800-as és hat DBS 400-as – szivattyú március végén érkezik a megrendelőhöz.

A négy BPC-1800-as típusú szivattyú a Roszatom beruházásában épülő Belorusz Atomerőmű 1-es blokkjának hűtőrendszerében a hűtőtornyokba továbbítja majd a hűtővizet. A BPC-1800-as szivattyúk óránként 32 500 és 42 500 köbméter közötti vizet szállít, emelőmagassága 28-től 36,5 méterig terjed, motorjának teljesítménye 5 megawatt. A DBS-400-as segédüzemi szivattyú óránként 2930 köbméter vizet tud szálítani a mozgó alkatrészekhez.

A Ganz EEG Kft. közölte, hogy további négy BPC-1800-as szivattyút gyártanak még a Belorusz Automerőműbe, ezeket várhatóan az év végéig szállítják le. A társaság közleményében Szitár-Csanádi Attila, a Ganz EEG Kft. igazgatója hangsúlyozta, hogy cégük első ízben kapott lehetőséget arra, hogy a korábbi sikeres oroszországi szállításaik nyomán részt vegyenek a Roszatom egyik külföldi projektjében is.

A Roszatom azoknak a beszállítóknak biztosít lehetőséget külföldi munkára, amelyek eddigi teljesítményükkel bizonyítottak – emelte ki Szitár-Csanádi Attila, aki arra számít, hogy a tervezett Paks-2 beruházás mellett berendezéseket szállíthatnak a Roszatom további projektekhez is Finnországba, Törökországba, Indiába.

A Ganz EEG Kft. 2012 óta rendszeresen szállít atomerőművi berendezéseket Oroszországba, egyebek között 18 hasonlóan nagy teljesítményű berendezést gyártottak a Rosztovi Atomerőmű 3-as és 4-es blokkja számára, valamint atomerőművi átrakó-részegységeket vittek a Szentpétervár mellett épülő 2-es Leningrádi Atomerőmű 1-es blokkjába. A Ganz nemcsak atomerőművek, hanem hőerőművek számára is gyárt berendezéseket az orosz piacra, egy éve a Verhnyetagilszki hőerőműbe szállított 2 szivattyút – közölte a társaság.

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. 2008-ban alakult magyar-orosz vegyesvállalat, 51 százalékban a Roszatom érdekeltségű Atomenergomas Gépgyártó Holding, 49 százalékban a Ganz Holding a tulajdonosa, a Ganz energetikai gépgyártó tevékenységét folytatja. A cégnél 150 alkalmazottat foglalkoztatnak, 2014-ben az árbevétel 950 millió forint volt, ami 2015-ben szinten marad, az idei megrendelés állomány jelentősen nőtt, ezért 2016-ban várhatóan az árbevétel is emelkedni fog – közölte a társaság.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...