2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A Ford kivonult az orosz piacról, de fenntartja a visszatérés jogát

Az amerikai Ford Motor kivonult az orosz piacról – derül ki a vállalat sajtóközleményéből.

“A Ford Motor Company befejezte a korábban felfüggesztett oroszországi tevékenységéből való kilépést a Szollers Ford vegyesvállalatban lévő 49 százalékos részesedésének eladásával” – áll a közleményben.

A vállalat azt is tisztázza, hogy a Ford-részvények átruházása névértéken történt. A Ford fenntartja magának az opciót, hogy öt éven belül visszavásárolja a részvényeket, ha a globális helyzet megváltozik.

A Szollers-csoport a maga részéről megerősítette, hogy az üzlet létrejött. Ezt megelőzően a vevő 51 százalékos részesedéssel rendelkezett.

“A Sollers egy orosz autógyár, amely a Forddal, a Mazdával és az Isuzuval együttműködve dolgozik. A vállalat tulajdonában vannak az UAZ (Uljanovszki Autógyár) orosz terepjárókat és könnyű haszongépjárműveket, valamint ZMZ (Zavolzsszkij Motornij Zavod) benzinmotorokat gyártó üzemek. A vállalat részvényeivel a moszkvai tőzsdén kereskednek.

A Fordot 1903-ban Henry Ford alapította, aki 28 000 dollárt kapott öt befektetőtől az üzlet fejlesztésére. A vállalat a világon az első olyan cégként vált ismertté, amely a klasszikus autóösszeszerelő szalagot alkalmazott.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...