2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

A budapesti ukrán nagykövetség előtt lesz tüntetés szombaton

Kárpátaljáért és a kárpátaljai magyarok jogaiért szervez tüntetés a budapesti ukrán nagykövetség elé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Mi Hazánk, amely június 4-én 15:30-kor kezdődik – olvasható a Mi Hazán weboldalán.

A Trianon Felvonulását a megszokottaktól eltérően most nem a Városligetből indul, sőt nem is Pesten kerül megrendezésre, hanem Budán tartatik meg, s az ukrán nagykövetség elől indulva kezdi meg harmadik évtizedét. A Felvonulás idén a Mi Hazánkkal közös rendezvényként kerül megszervezésre, s az elmúlt évek gyakorlatától eltérő lebonyolítás az aktualitások miatt lesz ily módon.

A HVIM bejelentette, hogy ezen évtől kezdődően a Trianon Felvonulás azon nagykövetségeknél fog zajlani, melyek országai a legerőteljesebb hátrányos megkülönböztetést végzik a magyar kisebbséggel szemben, akik a legsovinisztább viselkedést mutatják. Nem tűrhetjük, hogy a trianoni utódállamok a területek – hozzájuk képest mondhatjuk – őslakosságát megnyomorítsák, jogaiktól megfosszák.

Egy héttel később (június 11-én) az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetsége előtt is lesz egy megmozdulás, ami viszont Oroszország melletti szimpátiatüntetés lesz.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS