2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

A budapesti ukrán nagykövetség előtt lesz tüntetés szombaton

Kárpátaljáért és a kárpátaljai magyarok jogaiért szervez tüntetés a budapesti ukrán nagykövetség elé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Mi Hazánk, amely június 4-én 15:30-kor kezdődik – olvasható a Mi Hazán weboldalán.

A Trianon Felvonulását a megszokottaktól eltérően most nem a Városligetből indul, sőt nem is Pesten kerül megrendezésre, hanem Budán tartatik meg, s az ukrán nagykövetség elől indulva kezdi meg harmadik évtizedét. A Felvonulás idén a Mi Hazánkkal közös rendezvényként kerül megszervezésre, s az elmúlt évek gyakorlatától eltérő lebonyolítás az aktualitások miatt lesz ily módon.

A HVIM bejelentette, hogy ezen évtől kezdődően a Trianon Felvonulás azon nagykövetségeknél fog zajlani, melyek országai a legerőteljesebb hátrányos megkülönböztetést végzik a magyar kisebbséggel szemben, akik a legsovinisztább viselkedést mutatják. Nem tűrhetjük, hogy a trianoni utódállamok a területek – hozzájuk képest mondhatjuk – őslakosságát megnyomorítsák, jogaiktól megfosszák.

Egy héttel később (június 11-én) az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetsége előtt is lesz egy megmozdulás, ami viszont Oroszország melletti szimpátiatüntetés lesz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...