2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

A bolgár elnök nem írta alá az ukrán NATO-tagságot támogató nyilatkozatot

Rumen Radev bolgár elnök megtagadta kilenc kelet-európai ország nyilatkozatának aláírását, mert az Ukrajna NATO-csatlakozását támogató záradékot tartalmaz – közölte az államfő sajtószolgálata.

A dokumentumot vasárnap írta alá Románia, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Lengyelország, Szlovákia és Lengyelország elnöke.

“Rumen Radev nem ért egyet az Ukrajna NATO-tagságáról szóló, néhány kelet-európai ország által elfogadott nyilatkozat teljes szövegével. Az elnök támogatja a dokumentumban foglalt egyéb álláspontokat” – áll a közleményben.

Bulgária 2008-ban a NATO bukaresti csúcstalálkozóján nyilatkozatot írt alá Ukrajna jövőbeli csatlakozásáról, de ez egy teljesen más biztonsági környezetben történt – közölte a sajtószolgálat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...