2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Zelenszkij: Ukrajna energetikai rendszere teljesen összeomolhat

Ukrajna energetikai rendszere teljesen összeomolhat – Zelenszkij a szerdai stratégiai megbeszélésen felszólította a minisztereit, hogy készüljenek fel a különböző forgatókönyvekre.

A találkozó résztvevői megvitatták az ukrán villamosenergia-rendszer meghibásodása esetén felmerülő következmények kiküszöbölését célzó intézkedéseket.

Ezen túlmenően aktuális kérdéseket vetettek fel az ukrajnai városok, községek és falvak létfontosságú tevékenységét biztosító kritikus létesítmények biztonságával kapcsolatban, valamint a fűtési szezon átvészeléséhez szükséges lépésekről az – Oroszország – csapatai által az energiaellátó létesítmények folyamatos támadásainak körülményei között – olvasható a megbeszélésről megosztott közleményben.

Zelenszkij feladatul tűzte ki a városok, városok és falvak kritikus infrastruktúrája számára mobil áramelosztó pontok gyors létrehozását.

Ma és holnap folyamatos áramkimaradások lehetnek – közölte Olekszandr Harcsenko, Ukrajna energiaügyi miniszterének tanácsadója.

“Jelenleg a teljes infrastruktúra és a termelőkapacitásunk mintegy 40%-a súlyosan károsodott.”

Készüljetek fel: töltsétek fel a telefonokat és a power bankokat, a helyzet komoly – írta a Telegramon.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...