2022, november 27.
4.1 C
Budapest
-5.5 C
Moszkva

Zelenszkij Oroszország kizárását követelte a G20 csoportból

A nem G20 tag Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij videókonferencián szólalt fel a húszak csoportjának az indonéziai Bali szigetén zajló csúcstalálkozóján.

Zelenszkij főbb nyilatkozata a G20-ak csúcstalálkozóján:

▪️Oroszországot ki kellene zárni a G20-akból.

▪️Nem lesz Minszk-3. Az Orosz Föderáció megsérti ezeket, amint megkötésre kerülnek.

▪️Oroszországnak fogolycserét kellene végrehajtania a “mindenki mindenkiért” formula alapján.

▪️A zaporozzsjei atomerőmű sugárbiztonságát helyre kell állítani.

▪️Az orosz energiára árplafon kell, és ki kellene terjeszteni az ukrán gabona exportjára vonatkozó kezdeményezést.

▪️A háborút “tisztességesen, az ENSZ Alapokmánya és a nemzetközi jog alapján” kell befejezni.

▪️A háborút az orosz csapatok teljes kivonásával és az ellenségeskedések beszüntetésével kell lezárni.

Kína jelezte, hogy ellenzi Oroszország kizárását

Kína ellenezte Oroszország kizárását a “Húszak csoportjából” és más nemzetközi platformokról – mondta Wang Ji kínai külügyminiszter.

“Nagyon örülünk, hogy Ön személyesen vesz részt a G20-ak csúcstalálkozóján Oroszország képviseletében, ez egy nagyon dicsőséges küldetés. Támogatjuk Oroszország méltó szerepét a G20-ak és más nemzetközi platformok keretében, és úgy véljük, hogy senkinek sincs joga elvenni Oroszországtól azt a racionális jogát, hogy részt vegyen a többoldalú formációkban” – mondta a diplomata, aki Szergej Lavrov orosz kollégájával kétoldalú találkozót nyitott az indonéziai Bali szigetén megrendezett G20-csúcstalálkozón.

Elmondta, hogy szándékában áll megvitatni orosz kollégájával “a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket, valamint az együttműködést a kétoldalú kapcsolatok tartós lendületének fenntartása érdekében”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...