2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Zelenszkij: naponta 50 ukrán katonát veszítünk, de az orosz fél ennek többszörösét

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy az Oroszországgal folyó katonai konfliktusban az ukrán haderő naponta legalább 50 áldozatot követel. Azt állította azonban, hogy az orosz fél ennek többszörösét veszíti el.

Az ukrán államfő pénteken a francia hírügynökségeknek a “Face a Zelenszkij” című műsor keretében, amelyben Alain Delon francia filmikon is szerepelt, azt mondta, hogy Kijevnek becslései vannak arról, hogy naponta milyen veszteségeket szenved el az ukrán hadsereg a Moszkvával folyó konfliktusban, de megjegyezte, hogy ezek a számok nem teljesen pontosak.

“Naponta körülbelül 50 emberről van szó. De ezek nem pontos számok, mert nem tudjuk, hogy hány katona vagy civil maradt [az oroszok által ellenőrzött] területeken” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy “ötször kevesebb” ukrán katonai áldozat van, mint orosz.

Kifejtette továbbá, hogy az ukrán hadsereg álláspontja az, hogy nem nevezi meg a halott vagy sebesült ukrán katonák pontos számát, megjegyezve, hogy

“óvatosnak kell lennünk a számokkal, mert emberi életekről van szó”.

Zelenszkij nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy az orosz védelmi minisztérium szerdán nyilvánosságra hozta, hogy az orosz erők közel 6000 katonát vesztettek azóta, hogy Moszkva megkezdte katonai offenzíváját Ukrajnában.

Szergej Sojgu védelmi miniszter ugyanakkor azt állította, hogy az ukrán oldalon a veszteségek tízszer nagyobbak, a becslések szerint 61 ezer halott és több mint 49 ezer sebesült katona.

“Az ukrán fegyveres erők létszáma kezdetben 201 és 202 ezer fő között volt, azóta pedig 100 ezer körüli veszteséget szenvedtek el” – mondta a miniszter.

Sojgu hozzátette, hogy az orosz erők és a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok milíciái a jelentések szerint több mint 2000, Kijevért harcoló zsoldost likvidáltak, így alig több mint 1000 külföldi maradt az ukrán hadsereg soraiban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...