2022, december 5.
6.1 C
Budapest
-11.5 C
Moszkva

Zelenszkij már nem biztos benne, hogy nem ukrán rakéta csapódott Lengyelországba

Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy bár a vizsgálat folyamatban van, nem lehet 100%-ig biztosra venni, hogy az Ukrajna elleni november 15-i rakétatámadás során kinek a rakétatörmeléke csapódott Lengyelországba.

“Nem tudom, mi történt ezúttal, nem tudjuk 100%-osan, és szerintem a világ sem tudja 100%-osan. De biztos vagyok benne, hogy orosz rakéta volt, és hogy légvédelmi rakétákat használtunk” – mondta, és sürgette, hogy várják meg a vizsgálat befejezését, hogy pontosan megmondják, melyik rakéta csapódott be Lengyelországban.

Ukrajna is csatlakozhat a lengyel-amerikai kivizsgálóihoz

Jakub Kumoch a TVN 24 magántévének nyilatkozott: „Egy lengyel-amerikai nyomozócsoport van a helyszínen. Az ukránok hozzáférést kértek a helyszínre a vizsgálathoz. Ha mindkét fél beleegyezik, és tudomásom szerint az amerikai fél részéről nem lesz ellenvetés, akkor hamarosan megkaphatják ezt a hozzáférést.

Jacek Siewiera, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője az RMF FM magánrádiónak nyilatkozva azt is elmondta, hogy tudomása szerint Duda nem ellenezte, hogy ukrán megfigyelők legyenek a helyszínen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...