2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Zelenszkij: már 4,5 millió ukrán van áram nélkül a tegnap esti támadás után

Zelenszkij szerint iráni drónok támadták tegnap este Krivoj Rogot. Ukrajna-szerte 4,5 millió fogyasztó maradt áram nélkül.

Zelenszkij csütörtök esti Telegramon megjelent beszédében sürgette a helyi hatóságokat, hogy figyeljenek a villamosenergia-megtakarításra.

Kijev és tíz régió lakói maradtak áram nélkül: Kijev, Dnyipropetrovszk, Zsitomir, Zaporozzsje, Szumi, Kirovohrad, Harkov, Csernyihiv, Hmelnickij és Cserkaszi terület Kijev által ellenőrzött részei – pontosított az ukrán vezető.

Az Ukrenergo közlése szerint november 4-én, pénteken 00:00 és 24:00 óra között korlátozzák az áramfogyasztást Dnyipropetrovszk, Kirovográd megyében és Zaporozzsje ukrán ellenőrzésű részén, valamint Szumi, Harkov és Poltava megyében. “07:00 órától 22:00 óráig óránkénti áramszüneti menetrend lesz érvényben Kijev, Kijev, Csernyihiv, Cserkaszi és Zsitomír régiókban” – közölte a vállalat.

Október 10-e óta, a Krími híd elleni ukrán merényletet követően az orosz hadsereg rakétacsapásokat indított ukrán területre. A védelmi minisztérium arról számolt be, hogy katonai és energetikai létesítményeket ért találat. Ukrajna területén rendszeresen légiriadót hirdetnek ki azóta.

A kritikus infrastruktúrát ért támadások miatt az ukrán hatóságok országszerte rendkívüli áramszünetet rendeltek el. Az ország energetikai infrastruktúrájának több mint egyharmada megsérült.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...