2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Bloomberg: a szankciók ellenére növekedett az orosz LNG-export

Az oroszországi cseppfolyósított földgáz (LNG) exportja októberben megugrott, annak ellenére, hogy a Nyugat arra törekszik, hogy csökkentse a szankciókkal sújtott országból származó energiaellátást – mutatták ki a Bloomberg által szerdán összeállított hajózást követő adatok.

Az LNG-szállítások a múlt hónapban 1,1%-kal nőttek március óta az előző év azonos időszakához képest, annak ellenére, hogy a nyugati országok igyekeznek csökkenteni az orosz gáztól való függőséget.

Bár a szuperhűtött üzemanyagot nem szankcionálták, egyes vevők a jelentések szerint elkerülik az oroszországi szállításokat. Az országból származó LNG-export azonban növekszik a tél előtt, amikor a hideg időjárás várhatóan felpörgeti a keresletet és csökkenti a globális kínálatot.

Franciaország, Japán és Kína az orosz LNG legfőbb importőrei közé tartoznak a nyilvános adatok szerint, amelyek azt is kimutatták, hogy a szállítmányok közel fele jelenleg úton van a vevőkhöz.

Az EU-ba irányuló csővezetékes gázexport zuhant, mivel a nyugati szankciók arra késztették Oroszországot, hogy az ázsiai piacokra irányítsa át szállítását. Miközben az EU továbbra is megosztott az orosz gáz árplafonjának meghatározásával kapcsolatban, Kína kihasználja az azonnali piaci árakhoz képest nyújtott kedvezményt – jelentette a Bloomberg kereskedőkre hivatkozva.

A hírügynökség szerint az orosz LNG kínai importja szeptemberben harmadával nőtt 2021 azonos időszakához képest.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...