2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

Zelenszkij irodája szerint lengyel tankok érkeztek Ukrajnába

Zelenszkij hivatalvezetője közölte, hogy lengyel PT-91 Twardy harckocsik érkeztek Ukrajnába - írja a RIA Novosztyi

Zelenszkij irodavezetője, Andrij Jermak azt mondta, hogy lengyel tankok már megérkeztek Ukrajnába. Korábban arról számoltak be, hogy Lengyelország harckocsikat, önjáró lövegeket, aknavetőket, lőszert, vadászgép-alkatrészeket, drónokat és más fegyvereket szállít Ukrajnának – értesült a RIA Novosztyi.

“A lengyel PT-91 Twardy (lengyel harckocsi – a szerk.) már Ukrajnában van. Köszönjük a barátainknak” – írta Jermak a Telegram-csatornáján.

Oroszország korábban jegyzéket küldött minden országnak, köztük az Egyesült Államoknak is, az Ukrajnának történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy az Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmazó szállítmányok legitim célpontot jelentenek Oroszország számára.

Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

Dmitrij Peszkov az orosz elnök sajtótitkára megjegyezte, hogy a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem segíti elő az orosz-ukrán tárgyalások sikerét, és negatív hatásai lesznek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...