2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Zelenszkij havi 5 milliárd dollárt követel a NATO-tól, az európai biztonságra hivatkozva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította az Egyesült Államok vezette NATO-csoportot, hogy növelje országa támogatását, azt állítva, hogy Kijev veresége “késleltetett” háborút eredményezne Moszkva és az egész Nyugat között. Zelenszkij ezt akkor mondta, amikor szerdán videokapcsolaton keresztül felszólalt a NATO madridi csúcstalálkozóján.

“Vagy sürgős segítség Ukrajnának, amely elegendő a győzelemhez, vagy egy késleltetett háború Oroszország és önök között” – mondta Zelenszkij a NATO vezetőinek.

Az országnak közvetlen katonai és pénzügyi segítségre egyaránt szüksége van – jelentette ki Zelenszkij, hozzátéve, hogy havonta mintegy 5 milliárd dollárra van szükség a költségvetési hiány fedezésére. Magas rangú ukrán tisztviselők többször is felszólították a Nyugatot, hogy nyújtsanak pénzügyi támogatást.

“Az Ukrajnának nyújtott pénzügyi segítségnek nem kisebb jelentősége van, mint a fegyverszállításoknak” – mondta Zelenszkij.

“Havonta mintegy 5 milliárd dollárra van szükségünk, ezt önök is tudják. Ez pedig alapvető dolog, a védelemhez és szükséges a védelemhez “.

Segíteni most Ukrajnának, hogy a csatatéren aratott győzelemmel fejezze be ezt a háborút, vagyis valóban erős választ adjon Oroszország tetteire – erre van szükségünk nekünk, és az egész szövetségnek, az egész euroatlanti közösségnek.

Ha a konfliktus véget ér, Ukrajnának méltó helyet kell biztosítani a nyugati biztonsági architektúrában – hangsúlyozta Zelenszkij, elutasítva azt a kilátást, hogy Ukrajna egy “szürke zónában” maradjon Oroszország és a NATO-blokk között. “Biztonsági garanciákra van szükségünk, és meg kell találni Ukrajna helyét a közös biztonsági térben” – hangsúlyozta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...