2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Fogolycsere volt a Donyecki Népköztársaság és Ukrajna között

A Donyecki Népköztársaság (DNR) és Ukrajna fogolycserét hajtott végre “144-et 144-ért” formula alapján – közölte Gyenisz Pusilin, a DNR vezetője, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Ma hazahozzuk a Donyecki Népköztársaság és az Oroszországi Föderáció 144 harcosát, akiket az ellenség foglyul ejtett” – írta Telegram-csatornáján.

Elmondása szerint a Kijev által átadott emberek többsége sebesült, sürgős orvosi ellátásra szorulnak.

“Fő feladatunk a felszabadító különleges műveletben részt vevő harcosok kimentése” – hangsúlyozta a köztársaság vezetője.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet hajt végre Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmaz és népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...