2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Zelenszkij: az ukrán hadsereg hatszor nagyobb mint a konfliktus kezdetén volt

Az ukrán hadsereg létszáma ma már csaknem hatszor nagyobb, mint a Kijev és Moszkva közötti konfliktus kezdetén volt – állítja Volodimir Zelenszkij elnök.

“Több mint 250 vagy 260 ezer fős hadseregre lett volna szükségünk, de csak mintegy 120 ezer” harcképes katona volt Ukrajnában az orosz katonai művelet február végi kezdete előtt – mondta Zelenszkij pénteken az Ukrajna 24 hírügynökségnek.

Az elnök megjegyezte, hogy 2022 elején parancsot adott arra, hogy a katonák számát további 100 ezerrel növeljék, “függetlenül attól, hogy van-e rá pénzünk vagy nincs”. De elismerte, hogy még ez a létszám sem elég az orosz hadsereg megállításához.

“Ma ez 700 ezer fő. Most látják a 700 000 harcos munkájának eredményét” – tette hozzá.

Zelenszkij a konfliktus kezdete után általános mozgósítást rendelt el, mondván, hogy minden 18 és 60 év közötti férfinak az országban kell maradnia és harcolnia.

A hét elején törvényt nyújtottak be az ukrán parlamentnek, amely szerint azokat a férfiakat, akiknek mégis sikerült elmenekülniük, és nem térnek vissza az országba 30 napon belül, meg kell fosztani állampolgárságuktól.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS