2022, augusztus 14.
29.9 C
Budapest
24.5 C
Moszkva

Zelenszkij: a nagyvállalkozók és diplomaták hibát követnek el Ukrajna elhagyásával

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az ország oligarchái tulajdonképpen ítéletet mondtak maguknak azzal, hogy sietve elhagyják az országot.

“Nagy probléma van az oligarchákkal. Ítéletet mondtak magukra” – mondta Zelenszkij az Olaf Scholz német kancellárral folytatott hétfői tárgyalásokat követő közös sajtótájékoztatón.

Felszólította azokat az üzletembereket, akik elmenekültek az országból, hogy térjenek vissza a vállalkozásaikhoz.

Emellett hibásnak nevezte azt a döntést, hogy a jelenlegi feszültségek közepette néhány külföldi diplomáciai képviselet Nyugat-Ukrajnába költözött.

“Súlyos hiba, hogy néhány nagykövetség Nyugat-Ukrajnába költözik. Ukrajna egységes. Integrált. Ha valami történne, ne adj’ Isten, az mindenhol meg fog történni” – figyelmeztetett Zelenszkij.

Külön kiemelte, hogy saját családja Kijevben maradt.

“A családom mindig velem van. Mindig Ukrajnával van. Nincs ebben semmi szánalmas. Én vagyok az elnök, a feleségem pedig nemcsak a feleségem, hanem az ország első számú asszonya is, és kötelessége példát mutatni, hogyan kell viselkednie minden családnak” – mondta Zelenszkij, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a diplomaták evakuálásáról és az ukrán üzletemberek távozásáról az országból.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29603″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Harkov megyei település elfoglalását jelentette be az orosz katonai szóvivő

A Harkov megyei Udi település elfoglalásáról tett bejelentést Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A tábornok azt mondta, hogy...

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta. Az...

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...