2022, december 5.
7.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Zaharova: Zelenszkij az ukrán szuverenitás sírásója lett

Ünnepi tűzijáték helyett Európa legnagyobb atomerőművét lőtték az ukránok – írta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az ukrajnai függetlenség napját kommentálva a Telegram-csatornáján.

Ukrajnának ma kellett volna ünnepelnie a függetlenség napját, ehelyett azonban performansz volt: Boris Johnson napraforgókkal és hortenziákkal díszítette fel rezidenciáját, és maga is elment Kijevbe, Ursula von der Leyen a Bandera-kollaboránsok fasiszta jelszavait kiabálta videóüzenetében az ukrán zászlóval a háttérben, Olaf Scholz ünnepi tweetet posztolt, Joe Biden pedig közel 3 milliárd dollárt ígért az ukránok megölésére– írja Zaharova.

A Halloween csúcspontja Zelenszkij ígérete volt, hogy nem állítja le a háborút.

A helyzet tragikomikuma, hogy Zelenszkij volt az, aki az ukrán szuverenitás sírásója lett – folytatta Zaharova.

Ünnepi tűzijáték helyett Európa legnagyobb atomerőművét lőtte. Konfetti helyett – gyalogsági aknák Donyeck lakónegyedeiben.

Nem fog sokáig tartani, amíg a nyugati liberális diktatúrák pénzéből táplált kijevi nacionalizmus kegyetlen grimaszai bekerülnek a tankönyvekbe, mint Európa történelmének újabb szégyenletes lapja. A fent említett országok mindegyike gyorsan “sajnálatosnak” fogja nevezni a mostani politikusaik cselekedeteit – zárta bejegyzését Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.