2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Kijev: a partnerországok 500 milliárd dollárra növelik majd Ukrajna GDP-jét

A partnerországok segítségével azt tervezzük, hogy a következő 10 évben 500 milliárd dollárra növeljük az ország GDP-jét – mondta az ukrán gazdasági miniszter, Julija Szviridenko a Focus című ukrán lapnak.

Szerinte öt lépést kell tenni az ország gazdasági növekedése érdekében.

Az első lépés a vállalati helyreállítás. A második a gazdaság visszaállítása a háború előtti állapotára. Ukrajnának a tőke számára a legvonzóbb országgá kell válnia, ami a harmadik lépés. A negyedik lépés a logisztika lesz.

Julija Szviridenko szerint a logisztikai útvonalakat úgy kell kiépíteni, hogy bármely ukrán terméket 72 órán belül el lehessen szállítani a kontinentális Európa bármely részére.

A miniszter szerint az ötödik lépés a nyersanyagokhoz való hozzáférés. “Ukrajna gazdag természeti erőforrásokkal rendelkezik, de nem aknázzuk ki őket teljes mértékben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.