2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Zaharova: undorító és veszélyes, ahogyan Ursula von der Leyen hazudik

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője hazudott, amikor Oroszországot hibáztatta a hirosimai tragédiáért – közölte Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a Telegram-csatornáján.

Zaharova azt írta, hogy von der Leyen “meglehetősen figyelemre méltó beszédet mondott” az Atlanti Tanács szeptember 21-i díjátadó ünnepségén.

“Megdicsérte a japán kormányfőt, amiért támogatja a kijevi rezsimet és harcol Oroszország ellen. Felidézte, hogy családja hirosimai, és rokonai ott haltak meg az 1945-ös atombombázás során. Egy szót sem szólt az Egyesült Államokról és a washingtoni hóhérokról, akik bombákat dobtak japán városokra és civilekre” – írta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Közölte, hogy “az EU történelmének legnagyobb korrupciós botrányainak vádlottja még tovább ment – Hirosima tragédiáját … áthárította, Oroszországra”.

Zaharova idézte von der Leyen szavait is: “Sok rokona meghalt, amikor az atombomba porig rombolta Hirosimát. Ön a túlélők történetein nőtt fel, és azt akarta, hogy mi is meghallgassuk ezeket a történeteket, hogy nézzünk a múltba, és tanuljunk valamit a jövőről. <…> Oroszország ismét atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik. Ez undorító, ez veszélyes, és a Hirosima árnyékában megbocsáthatatlan”.

“Ami undorító és veszélyes, az az, ahogyan Ursula von der Leyen hazudik” – írta az orosz külügyi szóvivő.

1945 augusztusában az Egyesült Államok atombombákat dobott le a japán Hirosima és Nagaszaki városokra. Közvetlenül a két bomba robbanásakor mintegy 220 ezer ember halt meg, több mint 200 ezren a halálos dózisú sugárzás miatt haltak meg. Az áldozatok túlnyomó többsége civil volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó