2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Zaharova szerint a lengyel-ukrán kapcsolat olyan, mint a farkas és a bárány

Kijev halványan sejti, hogy Varsó segítségével nincs minden rendben, és Ukrajna nyugati része belefulladhat Lengyelország baráti ölelésébe – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a Telegram-csatornáján.

“Tudod, ez olyan, mintha a farkas azt mondaná a báránynak: kezdd el értékelni, hogy az egész nyájból téged választottalak vacsorára. És akkor a bárány, bár rosszul, de elkezdte sejteni, hogy ez nem egy két személyre szóló vacsora lesz. A Bankován [az ukrán elnöki palota utcája], úgy látszik, halványan sejtik, hogy lengyel segítséggel nincs minden rendben, és Ukrajna nyugati része belefulladhat a szomszéd baráti ölelésébe” – írta.

Korábban Bartosz Cichocki lengyel nagykövetet bekérették az ukrán külügyminisztériumba, miután Marcin Przydzak lengyel elnöki kancelláriaminiszter azt mondta, hogy Kijev hálátlan Varsó segítségnyújtásáért.

Az Jevropszka Pravda című ukrán lap beszámolt arról, hogy Przydacz a lengyel sajtónak adott interjújában azt mondta, hogy Kijev hatalmas támogatást kapott Varsótól, és Ukrajnának el kellene kezdenie értékelni azt a szerepet, amelyet Lengyelország az elmúlt hónapokban és években játszott Ukrajna számára.

A Defence24 portál szerint az Ukrajnának nyújtott lengyel katonai támogatások összege elérte a 3 milliárd eurót.

Kijev bekérette a lengyel nagykövetet, mert Varsó szerint hálátlanok az ukránok

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó