2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Kijev bekérette a lengyel nagykövetet, mert Varsó szerint hálátlanok az ukránok

Lengyelország nagykövetét bekérették az ukrán külügyminisztériumba, miután Marcin Przydzak, az elnöki hivatal vezetője Kijev hálátlanságáról tett megjegyzéseket – közölte honlapján az ukrán külügyminisztérium.

“Augusztus elsején az ukrán külügyminisztériumba behívták Bartosz Cichocki, a Lengyel Köztársaság ukrajnai nagykövetét a Lengyel Köztársaság Elnöki Kancellária miniszterének, Marcin Przydacz nemzetközi politikai hivatal vezetőjének kijelentései miatt” – áll a közleményben.

A találkozón a nagykövetnek elmondták, hogy az Ukrajna hálátlanságáról szóló kijelentések Lengyelország segítségéért “nem felelnek meg a valóságnak és elfogadhatatlanok”.

A politikusoknak nem szabad megkérdőjelezniük a kölcsönös megértést és az ukrán és a lengyel nép közötti kapcsolatok erősségét – állapította meg a külügyminisztérium.

Mint az Jevropejszka Pravda című ukrán gazdasági napilap írta, Przydacz a lengyel tömegmédiának adott interjúban azt mondta, hogy Kijev hatalmas támogatást kapott Varsótól, és Ukrajnának el kellene kezdenie értékelni azt a szerepet, amelyet Lengyelország az utóbbi időben játszott számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó