2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Zaharova reagált Novák Katalin kijelentéseire, amely szerint tárgyalásokra szólította fel Zelenszkijt

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője emlékeztette Novák Katalin magyar köztársasági elnököt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendelettel tiltotta meg a tárgyalásokat Oroszországgal.

“Novák Katalin valószínűleg nem tudja, hogy Zelenszkij törvényhozói szinten megtiltotta magának, hogy tárgyalóasztalhoz üljön.” – írta Zaharova a TELEGRAMON.

A magyar köztársasági elnök korábban az Indexnek azt mondta, hogy a találkozón felszólította ukrán kollégáját, hogy kezdjen párbeszédet a Kremllel, mert nem lát olyan katonai megoldást, amely hosszú távú békéhez vezetne.

A múlt hét végén azt mondta, hogy hamarosan elérkezik az idő a konfliktus diplomáciai rendezésére, bár a konkrét terv bejelentésének feltételei még nem adottak.

Moszkva többször hangsúlyozta, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev jogilag megtiltotta azokat. Zelenszkij szerint a béke csak Ukrajna feltételei szerint jöhet létre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó