2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Zaharova ironikusan reagált a Fehér Ház kokain ügyének lezárására

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő ironikusan kommentálta az amerikai Fehér Házban talált kokain ügyével kapcsolatos nyomozás lezárását.

Korábban az amerikai titkosszolgálat arról számolt be, hogy lezárta a Fehér Házban történt kokainnal kapcsolatos vizsgálatot, de azt nem tudta kideríteni, hogyan jelent meg a kokain az elnöki rezidencián. A nyomozást bizonyítékok hiányában lezárták.

“Természetesen ez nem egy novicsok-típusú vegyi hadviselési mérgezés, amelyet néhány nap alatt megoldanak egy tóban található döglött kacsákról készült képpel. Ez egy bonyolult ügy, akár egy nyomozás közepén is találhatod magad. Olyan, mint a Kennedy gyilkosság. Még bonyolultabb a helyzet, ha rögtön feladják. Gondoljátok, hogy ugyanez lesz az Északi Áramlat aláaknázásával is?” – írta Zaharova a TELEGRAM-csatornáján.

A Fehér Házban július elején a titkosszolgálat ügynökei gyanús fehér port találtak, amelyről kiderült, hogy kokain. Ezt követően evakuálást jelentettek be, Joe Biden amerikai elnök és családja Biden szóvivője szerint ekkor nem tartózkodott a Fehér Házban. Közben a New York Post című lap azt írta, hogy nem sokkal a por felfedezése előtt az elnök fia, a kábítószerrel és korrupcióval kapcsolatos botrányairól ismert Hunter Biden is a Fehér Házban tartózkodott. Néhány nappal korábban viszont a kokainfüggőségéről hírhedt ukrán elnök is a Fehér Házban járt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

CNN: az EU 27 tagállamából csak 23 külügyminiszter érkezett Kijevbe

Csak 23 uniós külügyminiszter érkezett Kijevbe az EU Tanácsának informális, csúcsdiplomáciai szintű ülésére, négy országból alacsonyabb rangú tisztviselők érkeztek az ukrán fővárosba - jelentette...

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...
spot_img

Videó