2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Kormányszóvivő: a szankciók károkat okoznak az európai turizmusban

Az Oroszország elleni szankciók károkat okoznak az európai turizmusban – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton a Facebookon közzétett videóban.

Közölte: a nemzeti konzultációban arról is feltesznek egy kérdést, hogy mit gondolnak a magyar emberek azokról a szankciókról, amelyek a turizmust sem kímélik.

“A turizmus egyébként sincs könnyű helyzetben a járvány utáni időszakban, a beutazási korlátozások miatt jelentősen visszaesett az Oroszországból érkező turisták száma” – mondta.

Hozzátette: az intézkedés Magyarországot is érinti, különösen annak figyelembe vételével, hogy a külföldről érkezők száma még mindig elmarad a járvány előtti szinttől.

Olyan ágazatról van szó, amely hazánkban több százezer embernek ad munkát – fűzte hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...