2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Zaharova: a német nagykövet tisztázza Berlin státuszát az ukrán konfliktusban

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő pénteken felszólította Németország oroszországi nagykövetét, hogy tisztázza Berlin álláspontját az ukrajnai konfliktusban betöltött státuszáról.

“A német külügyminiszter azt mondta, hogy országa más nemzetekkel közösen háborúban áll Oroszország ellen, miközben minisztériuma nem tekinti saját országát a konfliktus részesének. Figyelembe véve ezeket az ellentmondásos kijelentéseket, Németország oroszországi nagykövetének tisztáznia kellene azokat” – írta az orosz diplomata a Telegram-csatornáján.

Korábban a német külügyminisztérium azt mondta, hogy a Kijevnek nyújtott segítség nem teszi Berlint az ukrajnai konfliktus részesévé.

A német diplomácia így kommentálta Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentését, aki a hét elején az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén felszólalva azt mondta, hogy “háborút vívunk Oroszország ellen“.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó