2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Zaharova: a Fehér Ház sajtószolgálata folyamatosan cáfolja saját elnökét

Egy április 13-i sajtótájékoztatón brit újságírók feltettek nekem egy kérdést – írja Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegram csatornáján. Biden amerikai elnök népirtással vádolta Oroszországot Ukrajnában. Mi a válasza erre?

Azt válaszoltam: “A Fehér Ház sajtóirodájának feladata, hogy Biden elnökkel kapcsolatban nyilatkozzon. A sajtószolgálat általában két-három cáfolatot ad ki a nyilatkozatai után. Várjuk meg, hátha megint cáfolják.

Zaharova bejegyzésében leírta, hogy tiszteletben tartják az amerikaiak véleményét és elismerik az elnökválasztást legitimnek, de az amerikai elnök nem minden nyilatkozata megfelelő.

Közölte, hogy a Fehér Ház sajtószolgálata folyamatosan cáfolja saját elnökét.

Néhány órával később – folytatja bejegyzését a külügyi szóvivő. A hírügynökségek azt írták: “Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára a szerdai tájékoztatón kénytelen volt tisztázni, hogy Joe Biden elnök szavai mindig a hivatalos amerikai álláspontot tükrözik-e, vagy egyes esetekben rögtönzöttek, és csak a személyes véleményét képviselik egy adott kérdésben.

Psaki válaszában rámutatott, hogy Biden elnökjelöltként azt ígérte választóinak, hogy egyenes lesz. “A tegnapi megjegyzései ezt közvetlenül tükrözik. Nem hiszem, hogy bárkinek is aggályai lennének az Ukrajnában tapasztalható brutalitással kapcsolatban. A világ különböző vezetői különböző módon írják le. De tagadhatatlan, hogy amit látunk, az szörnyű. Az elnök pedig úgy beszél, ahogyan ő látja.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...