2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az orosz légierő amerikai HIMARS rakétaraktárt semmisített meg Dnyipropetrovszk térségében

Az orosz légierő csapást mért egy lőszerraktárra Dnyipropetrovszk térségében – közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésben.

“Frissített információk szerint az orosz légierő július 24-én több mint száz rakétát semmisített meg az amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerhez a Dnyipropetrovszki területen lévő Ljubimovka falu közelében” – áll a minisztérium katonai jelentésében.

Ezenkívül a légierő nagy pontosságú fegyverekkel megsemmisített legalább 200 ukrán katonát és több mint 20 egységet Mikolajivban.

Artemovszk közelében a szövetséges erőknek sikerült teljesen megsemmisíteniük az Ukrán Fegyveres Erők 10. hegyi rohamdandárjának egyik századát, míg az ukrán csapatok 53. gépesített dandárja szinte teljesen elvesztette harcképességét, miután egy nagy pontosságú csapás érte a parancsnoki állást.

Az orosz csapatok csapást mértek egy külföldi zsoldosok bevetési pontjára is a harkovi Ukrán Energiagépek üzemében, valamint a Fekete Százak egység fegyvereseire Artemovszk közelében. Nyolc lőszerraktár megsemmisült.

A légierő négy parancsnoki és irányítóállást semmisített meg.

A légvédelmi erőknek a nap folyamán sikerült elfogniuk tíz Olha és HIMARS rakéta-sorozatvető lövedéket, lelőttek egy Mi-8-as helikoptert és kilenc, az ukrán fegyveres erőkhöz tartozó drónt.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...