2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Washington Post: republikánus tél jöhet Ukrajnába

Az Egyesült Államok csökkentheti vagy teljesen leállíthatja a Kijevnek nyújtott segélyeket, ha a Republikánus Párt képviselői sikerrel veszik a november 8-i félidős kongresszusi választásokat – jelentette hétfőn a Washington Post.

A lap idézte a republikánus Marjorie Taylor Greene-t, aki szerint a republikánusok alatt “egyetlen penny sem megy Ukrajnába“. “Pártja arra készül, hogy jelentős eredményt érjen el a keddi félidős választásokon, és esetleg átalakítsa az Egyesült Államok egész megközelítését Ukrajna ellenállásának támogatásával kapcsolatban” – áll a cikkben.

“Egy republikánus vezetésű képviselőház várhatóan egyebek mellett fokozza majd a feszültséget a [Joe] Biden [amerikai elnök] kormányával szemben az afganisztáni amerikai kivonulás kezelése miatt, valamint fokozza az Iránra gyakorolt politikai nyomást” – hangsúlyozta a lap.

Becslései szerint Ukrajna sem számíthat támogatásra, tekintettel arra, hogy a kongresszus már zöld utat adott akár 60 milliárd dollárnyi segélynek, és Kijev kitartóan kéri a Nyugatot, hogy növelje a támogatás összegét.

A választások előestéjén a Republikánus Párt különböző jelöltjei és törvényhozói rámutattak, hogy a finanszírozást le kell állítani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...