2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Vučić: Szerbia szívesen fogadja az új orosz befektetőket

Az Oroszország és Szerbia közötti együttműködésben nincsenek problémák, és a köztársaság szívesen fogadná az új orosz befektetőket – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken a parlament ülésén tartott beszédében.

“Nincsenek problémáink az Oroszországi Föderációval való együttműködésben, nyitottak vagyunk rá, mert mi fizetünk a gázért, mindig időben vagyunk, mindent valutában fizetünk, nem függünk senkitől. Ha érdekli őket és vannak befektetők, akkor mindig szívesen látjuk őket, de sajnos most más gondjaik vannak” – idézte az RTS TV a szerb államfőt, aki az Oroszországgal való együttműködéssel kapcsolatban egy ellenzéki képviselő megszólalására reagált.

Az elnök azt is hangsúlyozta, hogy ami a szerb-orosz kapcsolatokat illeti, egyetlen európai országnak sincs jobb kapcsolata Oroszországgal, mint Szerbiának.

Dubravka Djedović bánya- és energiaügyi miniszter január végén, Alekszandr Bocskan-Harcsenko belgrádi orosz nagykövettel folytatott megbeszélésén hangsúlyozta, hogy Oroszország az Európát sújtó válság közepette Szerbia energetikai stabilitásának és biztonságának garanciája.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó