2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) – jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.

“Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk). Harcolni fogunk, amíg csak tudunk” – mondta.

Korábban Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója nem volt hajlandó megnevezni az ukrán fegyveres erők artemivszki veszteségeit. Azt mondta, hogy Kijev “a legmagasabb árat fizeti” a város megtartásáért.

Ahogy arról korábban az Economist is beszámolt, az ukrán hadvezetés azon a véleményen van, hogy a város nem éri meg azokat a súlyos veszteségeket, amelyek elkerülhetetlenek a védelme során. A média azt is állította, hogy az USA azt tanácsolta Kijevnek, hogy vonja ki onnan erőit, hogy megkezdhesse egy déli offenzíva előkészületeit.

Artemivszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén, a nagyvárostól, Gorlivkától északra található. Fontos közlekedési csomópont a donbászi ukrán erők ellátása szempontjából.

Pénteken Igor Kimakovszkij, a DNR megbízott vezetőjének, Gyenyisz Pusilin tanácsadója a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az orosz fegyveres erők közel állnak ahhoz, hogy bezárják az Artemivszk körüli gyűrűt, amely most a keleti határon sáncolt, a tüzérség pedig a település minden megközelítését ellenőrzi.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó