2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Vologyin: az Egyesült Államok belerángatta Európát a szankcióháborúba

Az Egyesült Államok belerángatta Európát az Oroszország elleni szankciós háborúiba, a munkanélküliségbe, üzletleállásokba és más szörnyű kényszerhelyzetbe sodorva az európai országokat – jelentette ki Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma (a parlament alsóháza) elnöke az üzbegisztáni látogatása során.

Vologyin rámutatott, hogy az USA és Európa már korábban stratégiai kapcsolatokat épített ki, de “ez végül is ezt hozta Európának: problémák, munkanélküliség és üzleti leállásokat”.

“Az amerikaiak kedvezményes áron veszik az energiatermékeket, de négyszer magasabb áron adják el Európának. Emellett belerángatták Európát az Oroszország elleni szankciós háborújukba, és megnyirbálták a projektjeinket, amelyek lehetővé tették az olcsó energia felhasználását, ami Németország, Franciaország és más országok ipari fejlődésének alapja volt” – hangsúlyozta Vologyin.

Szerinte “az uniós államok vezetői végre elkezdték beismerni, hogy az orosz energiaforrások voltak azok, amelyek az európai jólét alapjául szolgáltak, de az USA tette meg az első lépést, hogy elvágja az Európába irányuló áramlásukat, és elkezdte azokat saját erőforrásaival helyettesíteni”.

“Most már láthatjuk az eredményt. Mindez azok számára is világos, akik az ázsiai országokban élnek, különösen azok számára, akik mindig is a kölcsönös tisztelet, a barátság és az egymás belügyeibe történő be nem avatkozás elvei alapján építették ki velünk a kapcsolatokat” – jegyezte meg az Állami Duma elnöke.

Elmondta azt is, hogy üzbegisztáni látogatása során a témák széles skáláját vitatják meg, köztük olyan kérdéseket, mint a közös történelem, a hagyományos értékek és a kulturális kérdések.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...