2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke szerint egyre több független politikát folytató ország ellen folyik külföldi államok által kietvelt és finanszírozott felforgatás

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke szerint egyre több független politikát folytató ország ellen folyik külföldi államok által kietvelt és finanszírozott felforgatás

“Az Oroszországi Föderáció minden tőle telhetőt dolgot megtesz, hogy segítse a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító ügyében a nyomozást” – közölte kedden Putyin az orosz nemzetbiztonsági tanács ülésén.

 
Az orosz elnök aláhúzta: ez azonban nem elegendő a válság megoldásához. Az Putyin a konfliktus kiszélesítésével vádolta meg az ukrán állami vezetést és a nyugati országokat, s kijelentette, hogy a Nyugatnak ugyanígy pressziót kellene gyakorolnia a kijevi vezetésre a polgárháború megfékezése ügyében.

Az Putyin elnök felszólította a nyugati nagyhatalmakat, hogy NE avatkozzanak be az Oroszországi Föderáció belső ügyeibe.
Úgy ítélte meg, hogy újabb intézkedésre van szükség az ország honvédelmi képességeinek növelése érdekében és csökkenteni kell az az Oroszországi Föderáció gazdaság és a pénzügyi rendszer függését a külső tényezőktől. 

“Nemcsak a globális piacon meglévő általános instabilitásra gondolok, hanem az ezekkel párhuzamosan fennálló lehetséges politikai kockázatokra is” – szögezte le.
Putyin szerint számos független politikát folytató országban jelenleg kívülről kiprovokált és pénzelt államcsínykísérlet van folyamatban.
“Egyre gyakrabban hallatszik az ultimátumok és szankciók hangja, az állami szuverenitás fogalma maga pedig elmosódik; a nem tetsző rezsimek és országok, amelyek független politikát folytatnak vagy csak egyszerűen útjában állnak egyesek érdekeinek, destabilizálódnak” – nyilatkozta Putyin. Az orosz elnök szerint az úgynevezett “színes forradalmakhoz” – s ha néven nevezzük a dolgokat: egyszerűen csak “kívülről kezdeményezett, irányított és finanszírozott államcsínyekhez” – a meglévő belső problémákat használják ki, amelyekből mindenütt akad szép számmal.
“Gyakran számítanak a radikális nacionalistákra, sőt a neonáci, szélsőséges erőkre – mint ahogyan számos, volt szovjet köztársaságban történt, ugyanúgy, ahogyan most Ukrajnában történik” – mondta Putyin, aki szerint Ukrajnában az új kormányzati rezsim “fegyveres, alkotmányellenes úton került hatalomra”.

Az ukrajnai elnökválasztásról megjegyezte: az került hatalomra, aki pénzelte, illetve megvalósította az államcsínyt, és erővel, bármilyen tárgyalási kísérlet nélkül igyekeznek elnyomni a lakosságnak azt a részét, amely ezzel nem ért egyet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó