2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Vlagyimir Putyin is gratulált Orbán Viktor győzelméhez

Vlagyimir Putyin orosz államfő gratulált Orbán Viktornak a magyarországi parlamenti választásokon aratott győzelméhez – közölte a Kreml sajtószolgálata, amit a Ria Novosztyi idéz.

“Putyin orosz elnök gratuláló táviratot küldött Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek abból az alkalomból, hogy az általa vezetett pártszövetség győzött a magyar parlamenti választásokon” – áll a közleményben.

Putyin kifejezte meggyőződését, hogy a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú kapcsolatok további fejlesztése teljes mértékben az orosz és a magyar nép érdekeit szolgálja.

A parlamenti választásokon az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormányzó Fidesz – Kereszténydemokrata Néppárt szövetség a szavazatok 98,96 százalékának feldolgozása után 67,84 százalékot szerezett, és a 199-ből 135 parlamenti mandátumhoz jutott. A Márki-Zay Péter vezette ellenzéki pártok koalíciója 56 mandátumot szereztek. Még a teljes feldolgozottság elérése előtt elismerték vereségüket – írja a Ria Novosztyi.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó