2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Orbán az ellenfelei közé sorolta Zelenszkijt

A vasárnapi választásokon újabb miniszterelnöki mandátumát megnyerő Orbán Viktor kijelentette, hogy pártja annak ellenére győzött, hogy otthon a baloldali erők, világszerte pedig “ellenfelei” – köztük Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és George Soros milliárdos “politikai aktivista” is – beavatkoztak a választásokba.

“Olyan győzelmet aratott a jobboldal, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan” – mondta Orbán vasárnap este támogatóinak, utalva pártjának az uniós vezetőkkel fennálló nézetkülönbségeire. “Életünk végéig emlékezni fogunk erre a győzelemre, mert rengeteg ellenféllel kellett megküzdenünk”.

Ezek közé az ellenfelek közé nemcsak Magyarország saját ellenzéki pártjai tartoztak, hanem “a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom – annak minden pénzével -, a nemzetközi mainstream médiával, és még az ukrán elnök is” – mondta. Soha ennyi ellenfelünk nem volt egyszerre”.

Orbán Fidesz vezette koalíciója egy hatpárti ellenzéki blokkot utasított maga mögé a vasárnapi választásokon, és a szavazatok több mint 90-s feldolgozottságánál az előrejelzések szerint elegendő parlamenti helyet szerez az újabb alkotmányos többséghez.

“Az egész világ láthatja, hogy a mi kereszténydemokrata, konzervatív, hazafias politikánk győzött” – jelentette ki Orbán.

A választásokat megelőzően Orbánt az ellenzékiek és a nyugati médiumok “Putyin-pártinak” állították be, miután ellenállt a nyomásnak, hogy határozottabban lépjen fel Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben Moszkva Ukrajna elleni hadművelete miatt.

A választások előestéjén Zelenszkij az orosz katonai offenzíva elleni védekezés közepette arra azért szakított időt, hogy kifogásolja, hogy Orbán nem ítélte el Putyint, és nem segítette Kijev háborús erőfeszítéseit.

“Gyakorlatilag ő az egyetlen Európában, aki nyíltan támogatja Putyin urat” – állította Zelenszkij.

Orbán megpróbálta Magyarországot távol tartani a konfliktusból, mondván, hogy ha fegyvereket küldene Ukrajnának, akkor országa az orosz megtorlás célpontjává válna. Ellenállt az orosz olaj- és földgázszennyezés szankcionálására irányuló nyomásnak is, mondván, hogy Magyarországnak nincsenek alternatív szállítói az üzemanyagszükségleteinek kielégítésére.

“Ez nem a mi háborúnk, ki kell maradnunk belőle” – mondta Orbán egy pénteki kampánygyűlésen.

Hozzátette, hogy “Zelenszkij ma nem szavaz”, és hogy “Putyin nem indul a magyar választásokon”.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...