2022, június 26.
31.7 C
Budapest
30.7 C
Moszkva

Videó: Zelenszkij gépfegyveres testőrökkel, az amerikai házelnök testőrök nélkül Kijevben

Előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben Nancy Pelosi amerikai házelnök, a találkozóról Volodimir Zelenszkij ukrán elnök osztott meg videót vasárnap a Twitteren.

Zelenszkij a Twitteren osztott meg egy videót, amelyen látható, amint az ukrán fővárosban lévő elnöki palota előtt üdvözli Pelosit és más amerikai törvényhozókat. A felvételen az ukrán komikust számos felfegyverzett testőr kísért, míg Pelosit és az amerikai delegációt testőrök nélkül engedték az ukrán fővárosba.

A harcok kezdete óta Kijevbe érkezett legmagasabb rangú amerikai tisztségviselő, Pelosi mellett Gregory Meeks, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, Adam Schiff, a hírszerzési bizottság elnöke, Jim McGovern, a házszabályi bizottság elnöke és Jason Crow képviselő.

A felek rövid megbeszélést folytattak, amelynek során Zelensky megismételte az amerikai katonai támogatás folytatásának szükségességét.

Pelosi közölte az ukrán vezetővel, hogy az amerikai törvényhozók azért látogatnak Kijevbe, “hogy köszönetet mondjanak a szabadságért folytatott harcáért”.

“Az önök harca mindenki harca. Elkötelezettségünk az, hogy ott leszünk önök mellett, amíg a harc véget nem ér” – ígérte.

Zelenszkij kihasználta az alkalmat arra is, hogy Pelosi megkapja az Olga hercegnő rend harmadik fokozatát, egy olyan ukrán polgári kitüntetést, amelyet nőknek adományoznak a politikában, a tudományban, a kultúrában és a humanitárius területeken szerzett személyes érdemeikért.

A képviselőházi elnök hivatala közleményben tudatta, hogy “rendkívüli megtiszteltetés” volt az ukrán elnökkel való találkozás. Az utazás célja az volt, hogy “félreérthetetlen és egybehangzó üzenetet küldjenek az egész világnak:

“Amerika szilárdan kiáll Ukrajna mellett” – áll a közleményben.

Az amerikai küldöttség ezt követően Ukrajna szomszédjába és szövetségeséhez, Lengyelországba utazott, hogy megbeszéléseket folytasson Andrzej Duda elnökkel és más vezető tisztségviselőkkel.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter egy héttel ezelőtt Kijevben járt, látogatásuk célja hasonló volt, hogy megnyugtassák Ukrajnát.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS