2022, július 7.
26.2 C
Budapest
30.6 C
Moszkva

Orosz sajtóvisszhangok a tegnapi budapesti megmozdulásról

Nem csak orosz országos sajtóban, hanem a közösségi média felületeken is megjelentek a szombati oroszbarát és USA ellenes megmozdulásról készült felvételek.

Az NTV beszámolójában megemlítette, hogy szombaton több országban, köztük Magyarországon is Oroszországot támogató gyűlést tartottak, amin több százan vettek részt.

A hírtelevízió beszámolójában azt is írja, hogy a megmozdulás résztvevői felszólaltak az amerikai, az európai uniós és az ukrán propaganda ellen, és kijelentették, hogy nem hisznek a kijevi rezsim által terjesztett hamisításoknak. A szervezők már több hete próbálták szervezni ezt a gyűlést. Az esemény azonban rendszeresen eltűnt a közösségi médiából.

A tüntetés egyik résztvevője közölte: “Az USA provokálta ezt a háborút. Putyin körülbelül 8 éve próbál megegyezni az amerikaiakkal, olyan megállapodást akart, amely Ukrajnának autonómiát ad, de ugyanakkor ugyanilyen státuszt biztosít az oroszoknak Donbasszban.” – írja az NTV.

A REN TV is beszámolt a budapesti eseményről.

A REN TV a hvg-re hivatkozva azt írta, hogy az előzetes adatok szerint több százan vettek részt a gyűlésen. Oroszország támogatása mellett felszólaltak az USA, az Európai Unió és Ukrajna propagandája ellen is.

Több százan gyűltek össze április 30-án délután a budapesti Szabadság téren, a szovjet emlékmű tövében, hogy kifejezzék szolidaritásukat Oroszországgal és támogassák az ukrajnai orosz különleges műveletet – írja a csatorna.

Az Oroszországot támogató akciót már több hete szervezik a közösségi médiában. A szervezőknek az eseményről szóló közleményei azonban rendszeresen eltűntek a felületről. Ezért az akció résztvevői elsősorban a Telegramon egyeztettek.

A Pikabu portál képeket közölt az eseményről.

Az orosz közösségi médiában is híre ment az eseménynek.


Képeket közöltek a Telegramon is.

A Ruptly hírügynökség videós beszámolót közölt, amit portálunk is átvett:

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajnát letörölhetik a térképről – mondta Trump volt katonai tanácsadója

Ukrajna eltűnhet a térképről, ha nem sikerül békésen rendezni az Oroszországgal fennálló konfliktust - jelentette ki Douglas Macgregor ezredes, Trump volt katonai tanácsadója a...

Az orosz légierő légicsapással akadályozta meg, hogy ukrán zászlót tűzzenek ki a Kígyó-szigeten

Az orosz légierő megakadályozta, hogy az ukrán hadsereg zászlót tűzzön ki a Kígyó-szigeten, az ukrán fegyveres erők katonáinak egy részét egy nagy pontosságú rakétacsapás...

Felmérés: Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot és területekről kell lemondani – mondják a németek

A németek csaknem fele úgy véli, hogy Ukrajnának területeket kellene átengednie az ország keleti részén, hogy békeszerződést kössön Oroszországgal - derül ki a német...