2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Videó: ukrán nacionalisták és zsoldosok állomáshelyét semmisítette meg az orosz légierő

Az orosz csapatok megsemmisítették azokat az ukrán szabotőröket, akik csónakokból próbáltak partra szállni Herszon térségében – közölte a védelmi minisztérium. Konsztyantyinovkában ukrán nacionalisták és külföldi zsoldosokat semmisített meg az orosz légierő.

“A Dnyeper torkolatának vízterületén lelepleztek egy ukrán szabotázscsoport gyors partraszálló hajóit és partra szállási kísérletét a Herszon területen. Ennek eredményeként az ukrán haditengerészet két partraszálló hajója, fedélzetén szabotőrökkel együtt, megsemmisültek” – közölte a minisztérium.

Emellett az orosz légierő több mint száz ukrán nacionalistát és zsoldost semmisített meg a Donyecki területen található Konsztyantyinovkában, amikor nagy pontosságú fegyverek csapást mértek az ukrán fegyveres erők 95. légideszantos támadó dandárjának ideiglenes telepítési pontjára.

Cirkálórakétákat indító orosz hadihajók megsemmisítettek egy HIMARS többszörös rakétavetőkhöz és M777-es ágyúkhoz tartozó lőszereket tartalmazó bázist a Hmelnickij régióban lévő Bohdanivtsi falu közelében.

Szintén az elmúlt nap folyamán az orosz erők támadták:

  • négy rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárt;
  • az Sz-300-as föld-levegő rakétarendszer radarját;
  • hat parancsnoki és irányító állást, köztük a 60. gyalogosdandár egységeit a Zaporizzsjai területen és a 113. területvédelmi dandárt a Harkovi területen.

“A rakétaelhárítás részeként négy szakasz Grad rakéta-sorozatvető rendszerrel indított rakétát lőttek el Uszpenovka, Markovo, Minkovka és Szemjonovka települések közelében” – közölte a minisztérium.

A légvédelmi erőknek sikerült lelőniük hat ukrán drónt és elfogniuk hat Uragan többszörös rakétavető lövedéket a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...