2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

BoJo még egyszer látni akarja Zelenszkijt, mielőtt végleg távozik hivatalából

A brit kormány leköszönő vezetője, Boris Johnson azt tervezi, hogy Ukrajnába látogat, mielőtt végleg távozik miniszterelnöki posztjáról – jelentette vasárnap a Daily Express című napilap névtelen forrásokra hivatkozva.

“Ő [Johnson] érzi a felelősség terhét, hiszen ő volt [Zelenszkij elnök] legnagyobb támogatója. Nem mehet csak úgy el, míg nem győződött meg arról, hogy a világ mögötte áll. Ő [Johnson] reméli, hogy még találkozik vele [Zelenszkij], mielőtt távozik hivatalából” – mondta a lapnak egy forrás.

Júniusban Johnson újabb 1 milliárd font (1,2 milliárd dollár) értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának. Csütörtökön vált ismertté, hogy az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy a következő hetekben több tucat tüzérségi löveget, 1600 páncéltörő fegyvert, 50 ezer lőszert, ütegelhárító radarokat és több száz drónt küld Ukrajnának. Így a Kijevnek nyújtott londoni katonai segélyek teljes összege február vége óta elérte a 2,3 milliárd fontot (2,7 milliárd dollár).

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én közölte, hogy a Donbassz köztársaságok vezetőinek kérésére különleges katonai művelet végrehajtásáról döntött. Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, és megjegyezte, hogy a művelet célja Ukrajna nácimentesítése és demilitarizálása. Oroszország döntésére válaszul a Nyugat fokozatosan nagyszabású szankciókat kezdett bevezetni ellene. Ugyanakkor a nyugati államok elkezdték ellátni Kijevet fegyverekkel és haditechnikai eszközökkel, több milliárd dollár értékben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...