2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Videó: újra utcára vonultak a szerbek az Europride felvonulás ellen tiltakozva

Ortodox keresztények ezrei vonultak vasárnap Belgrád utcáira, hogy tiltakozzanak a szerb fővárosban szeptember 17-én tartandó EuroPride felvonulás ellen. Ez volt a harmadik vallási felvonulás, amelyet az LMBTQI Pride hét és az EuroPride felvonulás elleni tiltakozásul tartottak, amelyet először rendeznek meg Európa ezen részén.

“Meg akarjuk állítani ezt a Szodomát, és a szerb nép megmentése érdekében bűnbánattal kell visszatérnünk Istenhez” – mondta az egyik hívő. A felvételeken látható, amint a tüntetők ikonokkal, feszületekkel és szerb zászlókkal vonulnak, valamint imádkoznak az utcán.

A felvonulás a szerb pátriárkától indult és a Szent Száva templom előtt ért véget, ahol Porfirije pátriárka, a szerb ortodox egyház feje a hagyományos házasság és a családi értékek mellett tartott imát.

“Az EuroPride-ot mint olyat ellenezzük, mert nyilvánvaló, hogy nem csak a felvonulás és a bulizás az érdekük. Nyilvánvaló, hogy a célja a társadalmak, és ebben az esetben itt a mi társadalmunk, értékeink, életmódunk átformálása, anélkül, hogy megkérdeznénk” – mondta.

Aleksandar Vučić szerb elnök szerint kedden hozzák meg a végleges döntést arról, hogy a szombati felvonulást megtartják-e vagy sem, a biztonsági kérdések és a rendőrség értékelésének függvényében. A rendezvény szervezői azonban a hírek szerint megfogadták, hogy a hivatalos döntéstől függetlenül megtartják a felvonulást. A Pride hetet szeptember 12-18. között rendezik meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...