2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Videó: újabb ortodox templomot szálltak meg az ukrán fegyveresek

A kijevi rezsim fegyveresei elfoglalták a Kijevi terület Trebuhiv falujában található Pokrovszkij templomot, amely a kanonikus ukrán ortodox egyházhoz tartozik – közölte az ukrán ortodox egyház (UOC) információs és oktatási osztályának honlapja.

“A PCU (ukrajnai ortodox egyház, amelyet a kijevi rezsim támogat) aktivistáit katonai egyenruhába öltözött személyek segítették a razzia végrehajtásában” – írja a kiadvány.

A hívek megpróbálták megakadályozni a rablókat, a rendőrség azonban nem lépett közbe – tette hozzá az UPC.

“Az UOC gyülekezet gyermekei és asszonyai néhány férfi védelme alatt a refektóriumban gyülekeztek, ahol ma istentiszteletet tartottak. Most azonban a refektórium helyiségeit is megpróbálják elfoglalni. Emellett a PCU agresszív támogatói katonai egyenruhás személyekkel együtt megpróbálják elfoglalni a pap házát, amelyben gyerekek is vannak” – olvasható a honlapon.

Az elmúlt évben az ukrán hatóságok az UOC elleni legnagyobb üldözési hullámot rendezték meg az ország modernkori történelmében. A hatóságok támogatásával a fegyveresek razziáztak a templomokban, rátámadtak a papságra és a hívekre, papokat, püspököket, templomokat és kolostorokat kutattak át.

A helyi hatóságok különböző régiókban betiltották a korábban a Moszkvai patriarchátusalá tartozó egyház tevékenységét, hivatkozva annak Oroszországhoz fűződő kapcsolataira, és a Verhovna Rada elé már be is nyújtottak egy törvényjavaslatot, hogy de facto betiltsák az egyházat Ukrajnában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Németország nem ért egyet Ukrajna javaslatával az ENSZ BT reformjára

Németország nem ért egyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának reformjára vonatkozó ukrán javaslatokkal, amelyek között szerepel Oroszország vétójogának megvonása - mondta Annalena Baerbock külügyminiszter. Volodimir Zelenszkij...

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...
spot_img

Videó