2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Robert Fico: Ukrajna NATO-csatlakozása a lehető legrosszabb megoldás

Az ukrán NATO-csatlakozás hívei közvetlen katonai összecsapást akarnak provokálni Oroszországgal – jelentette ki Robert Fico volt szlovák miniszterelnök és a Smer párt vezetője.

“Ukrajna NATO-tagságát a lehető legrosszabb megoldásnak tartjuk, a feszültségek fokozásának, az Egyesült Államok által Oroszországgal az 1990-es években kötött megállapodások semmibe vételének. Csak azok támogathatják Ukrajna tagságát, akik nyílt katonai konfliktust akarnak a NATO és Oroszország között” – írta a közösségi médiában.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a héten Kijevbe látogatott, és azt mondta, hogy Ukrajna végül csatlakozik a szövetséghez, és ezzel “minden szövetséges egyetért”. Ezek a szavak meglepték Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, erről itt írtunk korábban.

Mint az orosz külügyminisztérium rámutatott, a NATO célja Oroszország legyőzése, és Kijevnek tagságot ígér, hogy ezzel motiválja. Ez azonban az európai biztonsági rendszer végleges összeomlásához vezet.

Moszkva többször kijelentette, hogy Ukrajna NATO-közeledése volt az egyik oka a katonai különleges művelet megindításának.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó